Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

11 Aralık 2012 Salı

Şurup Kullanılarak Yapılan Renklendirmeler

Günümüzde satılan bir çok şurup markaları tarafından üretilen farklı renkte ve tatta şuruplar bulunmaktadır.Bu şuruplar kokteyllerde alkolü yumuşatmakta ve tat vermekte bolca kullanılmaktadır.
Çok şekerli olduklarından ölçülü şekilde kullanmak gerekmektedir.Alkollü ve alkolsüz kokteyllerde kullanılmakta olan şuruplar günümüzde Kahve türlerinede değişik tatlar katmakla beraber görsel olarakta çok büyük katkıda bulunmaktadır.En çok tercih edilen markalar  MONİN ve FO şuruplarıdır.








 Kokteyllerde kullanılan şurupların, kokteylin içerisindeki sıvıyla şurup arasındaki yoğunluk farkından renk skalası meydana gelmektedir.
Günümüzde bu yoğunluk farkını kullanarak ( layer metodu )bir çok renkte ve renk katmanında içkiler yapılmaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder