- Shaker
İçki hazırlama tekniklerinde en çok kullanılan bar ekipmanıdır. Shaker hızlı soğuyan metal alaşımdan elde edilir.İçki shaker içine konulduktan sonra buz eklenir ve hızlıca sallanır, bu içkinin kısa sürede hızlı soğumasını sağlar . Shaker ' lar farklı boyutlarda ve farklı çeşitlerde üretilmektedirler.
- Boston shaker
Boston shaker alt bölmesi gene hızlı soğuyan metal alaşımlardan elde edilir üst bölme ise Mixing glass diye adlandırdığımız camdan yapılmıs bardaktan oluşur Boston shaker 'ın avantajlarına gelcek olursak iç hacmi daha büyük olduğundan fazla içki shake yapabilirz
Dikkat edilmesi gereken husus , shaker içine gazlı içecek konulması shaker'ın elinizde patlamasına sebep olabilir...
- Bar Kaşığı
- Süzgeçler ( Strainer )
Shaker da hazırlanan içki içerisindeki küçük buz parçacıklarını, meyve suyu ve meyve parteküllerinin kokteyl bardağına düşmemesi için kullanılır. Farklı dizaynlarda ve shaker boyutlarına göre farklılık gösterirler.Süzgeç çeşitlerine bakmak gerekirse
![]() |
JULEP STRAİNER |
![]() |
HAWTHORN STRAİNER |
![]() |
CONE STRAİNER |
![]() |
CONİCAL STRAİNER |
- BUZ KIRICI
Kokteyllerin içerikleri değişebileceği gibi içerisindeki buz çeşitleride değişmektedir .Standart kullanılan küp buz , buz kırıcakları tarafından kırılarak crash ıce haline getirilir.Buz kırıcakları farklı büyüklüklerde buz çeşitleri ile zamandan tasarruf ederek barmenlerin vazgeçilmez bar ekipmanlarıdır.
MİXERLER
Blender olarakta bilinen bu araçlar büyük parçalanması zor meyvelerin ve sebzelerin kısa sürede karıştırması ıle kokteyl yapımında vazgecilmezlerden biri olmustur. Barlarda kullanılan mixerler diğer mixerlere kıyasla daha devirli ve basıt yapıdadır.
MİXERLER
Blender olarakta bilinen bu araçlar büyük parçalanması zor meyvelerin ve sebzelerin kısa sürede karıştırması ıle kokteyl yapımında vazgecilmezlerden biri olmustur. Barlarda kullanılan mixerler diğer mixerlere kıyasla daha devirli ve basıt yapıdadır.
- JİGGER
Barmenlerin kokteyl hazırlarken kullandıgı iki bölmeden oluşan ölçü aletidir.Çeşitli ölçülerde üretilen jiggerlar kokteyl yapımında doğru dengenin yakalanması için vazgeçilmez bar ekipmanlarındandır.
- BAR BIÇAKLARI
Bar bıçakları kokteyllerde kullanılan garnetürleri kesmek için çeşitli boylarda üretilen keskin bıçaklardır.Bu bıçaklar meyve ve sebze üzerinde keskin hatlar çıkarmamıza yardımcı olur.
- MUDDLE
Kokteyl yapımında meyve ve sebzeleri ezmek için kullanılan malzemedir . Aslında kullanılan muddle , tekniğin ismidir .Muddle tekniği , ezilen meyve ve sebzenin suyunu ayrıca kabuğundaki esansını çıkartmak için çok iyi bir yöntemdir.Metal ,tahta,plastik hatta cam olanı bile vardır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder