2 ölçü Havana club 3 Anos
8 adet Taze Nane
4 adet (yarım) Lime suyu
Tamamlayıcı Soda
2 kaşık Esmer veya beyaz şeker
Bardağımıza şekerimizi koyduktan sonra lime suyumuyuzu ilave ediyoruz.Arkadasından nanemizi eklıyoruz ve ustune sodamızı ılave edıyoruz . Sodadan sonra Havana club 3 Anos umuzuda ekledikten sonra 3 adet KÜP buz ekleyip karısıtırıp servis ediyoruz.
Havana Club'ın en eski barında mojito yapımı için tıklayınız...
- Bacardi Mojito
Miktar Malzeme
2 ölçü Bacardi Superıor Rom
4 adet Lime dilimi
1/2 kaşık Beyaz şeker
12 adet Taze nane yaprağı
Tamamlayıcı Soda
Hazırlanışı= Build
Bardağımıza nane lime ve şekeri koyup eziyoruz.üzerine 2 ölçü Bacardi Superıor Rom ekliyoruz ve tamamlayıcı olarak sodamızı koyduktan sonra karıştırıyoruz.
Bacardi ustalarından yapılışını izlemek için tıklayınız
- Cuba libre
Miktar Malzeme
2 ölçü Havana Club 3 Anos Rom
1 adet Lime
Tamamlayıcı Kola
Long bardağımıza Lime konulup hafifçe ezilir bardak buzla doldurulur ve üzerine 2 ölçü Havana Club 3 Anos Rom eklenir.Bardağın kalanını kolayla dolduruyoruz ve lime ile süslüyoruz.
Hazırlanışı =( Build )
Miktar Malzemeler
1.5 cl Absolut vodka
1.5 cl Havana Club 3 Anos Rom
1.5 cl Beefeather Gin
1.5 cl Olmeca Tekila
1.5 cl Coıntreau
1.5 cl Sweet&Sour mix
Tamamlayıcı Kola
Hazırlanışı ( Build & Shake )
Bardagımızı full buzla doldurduktan sonra bütün akolleri sırayla ekliyoruz .En son bardağımıza sweet&sour ekledıkten sonra shake yapıyoruz.Shakelediğimiz kokteylimizi bardağa alıp kolayla soğuk çay etkisi vermesi için sadece renk veriyoruz ve lime ile süsleyip servis ediyoruz..
- Sex On The Beach
Miktar Malzemeler
1.5 cl Absolut vodka
1.5 cl Havana Club 3 Anos Rom
1.5 cl Olmeca Tekila
3 cl Archers
Tamamlayıcı Sıkma portakal suyu (posasız)
1 dash Granadine
1.5 cl Absolut vodka
1.5 cl Havana Club 3 Anos Rom
1.5 cl Olmeca Tekila
3 cl Archers
Tamamlayıcı Sıkma portakal suyu (posasız)
1 dash Granadine
Hazırlanışı = ( Shake & Strain )
Shaker ile hazırlıcağımız bu kokteylimizde bütün içkileri sırasıyla ekledikten sonra bol buzla çalkalayınız .Kokteylimiz soğuduktan sonra Bardağımıza strainer yardımıyla süzün . bardağı süslemek için portakal dilimi veya tropikal meyveleride kullanabilirsiniz..
- Classic Margarita
Miktar Malzemeler
4 cl Olmeca Tekila
4 cl Coıntreau
2 cl Taze lime suyu
Hazırlanışı = ( Shaken & Strain )
Margarita bardağının gerdanına yarısına kadar tuz çekiyoruz ve bardağı buzla doldurup soğuması için bir kenara bırakıyoruz.Shaker ile bütün malzemeyi hızlıca soğuttuktan sonra soğuyan bardağımızdaki buzları döküp bardağımıza süzüyoruz .Bir lime halkasıyla süsleyebilirsiniz ...
- Pina Colado
2 ölçü Havana Club 3 Anos Rom
4 ölçü Taze ananas suyu
1 ölçü Hindistan cevizi kreması veya püresi
1 ölçü Half&Half (ne kadar süt o kadar krema)
Hazırlanışı =(Shaken&Strain)
Shaker'a biraz kırık buz ekleyerek bütün malzemeyi sıkıca sallıyoruz. İstenilen şey işe kokteylin içierindeki krema ve süt buz ile temas haline geçtiğinde köpürmesi kokteyle güzel bir görüntü vermesidir.Son işlemde kokteylimizi bardağımıza süzüp üçgen dekor amaçlı bir ananas ile süsleyebilirsiniz.
- Old Fashioned
Miktar Malzemeler
1 oz şeker (küp te olabilir)
6 cl Bourbon Viski
4 dash Angustro Bitter
veya
Orange Bitter de olabilir.
Öncelikle bardağımızı buz yardımıyla soğutuyoruz.Buzları döktükten sonra ,küp şeker kullanılıyorsak portakalın kabuğuna sürtüp angustro bitterle şekerimizi eritiyoruz.Bardağımızı buzla doldurduktan sonra viskimizi azar azar buzların üzerinden ekliyoruz.En son portakal kabuğuyla zezt yapabilirsiniz.
Miktar Malzemeler
5 cl campari bitter vermut
2.5 cl Martini Rosso vermut
Tamamlayıcı Soda
Kokteylimizi bardağımıza doldurduğumuz bol buzların üzerinden serbest döküş stiliyle karışımı tamamlıyoruz . isteğe bağlı olarak üzerine soda koyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder