Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

7 Aralık 2012 Cuma

Kokteyller

  •  Havana Club Mojito

Miktar               Malzeme                            

2 ölçü                    Havana club 3 Anos

8 adet                    Taze Nane 

4 adet (yarım)   Lime suyu 

Tamamlayıcı      Soda                                    

2 kaşık                    Esmer veya beyaz şeker 

Bardağımıza şekerimizi koyduktan sonra lime suyumuyuzu ilave ediyoruz.Arkadasından nanemizi eklıyoruz ve ustune sodamızı ılave edıyoruz . Sodadan sonra Havana club 3 Anos umuzuda ekledikten sonra 3 adet KÜP buz ekleyip karısıtırıp servis ediyoruz.

Havana Club'ın en eski barında mojito yapımı için tıklayınız...


  • Bacardi Mojito 

      Miktar                             Malzeme                  

2 ölçü                         Bacardi Superıor Rom 

4 adet                         Lime dilimi 

1/2 kaşık                   Beyaz şeker

12 adet                       Taze nane yaprağı 

Tamamlayıcı           Soda 

                Hazırlanışı= Build


Bardağımıza nane lime ve şekeri koyup eziyoruz.üzerine 2 ölçü Bacardi Superıor Rom ekliyoruz ve tamamlayıcı olarak sodamızı koyduktan sonra karıştırıyoruz.

Bacardi ustalarından yapılışını izlemek için tıklayınız 



  •   Cuba libre  
                                                  
 Miktar              Malzeme    

2 ölçü                    Havana Club 3 Anos Rom

1  adet                     Lime

Tamamlayıcı      Kola  


Long bardağımıza Lime konulup hafifçe ezilir bardak buzla doldurulur ve üzerine 2 ölçü Havana Club 3 Anos Rom eklenir.Bardağın kalanını kolayla dolduruyoruz ve lime ile süslüyoruz.

Hazırlanışı =(  Build  )




  • Long Island Iced Tea   ( Shake )


      Miktar                Malzemeler

1.5  cl                          Absolut vodka

1.5  cl                          Havana Club 3 Anos Rom 

1.5  cl                          Beefeather  Gin 

1.5  cl                          Olmeca Tekila

1.5  cl                          Coıntreau  

1.5  cl                          Sweet&Sour mix

Tamamlayıcı           Kola 

Hazırlanışı ( Build & Shake )

Bardagımızı full buzla doldurduktan sonra bütün akolleri sırayla ekliyoruz .En son bardağımıza sweet&sour ekledıkten sonra shake yapıyoruz.Shakelediğimiz kokteylimizi bardağa alıp kolayla soğuk çay etkisi vermesi için sadece renk veriyoruz ve lime ile süsleyip servis ediyoruz..

  • Sex On The Beach
Miktar              Malzemeler     

1.5  cl                       Absolut vodka

1.5  cl                       Havana Club 3 Anos Rom 

1.5  cl                       Olmeca Tekila 

 3    cl                        Archers 

Tamamlayıcı       Sıkma portakal suyu (posasız)

1 dash                      Granadine

Hazırlanışı = ( Shake & Strain  )

Shaker ile hazırlıcağımız bu kokteylimizde bütün içkileri sırasıyla ekledikten sonra bol buzla çalkalayınız .Kokteylimiz soğuduktan sonra Bardağımıza strainer yardımıyla süzün . bardağı süslemek için portakal dilimi veya tropikal meyveleride kullanabilirsiniz..


  • Classic Margarita 

    Miktar            Malzemeler     

 4 cl                       Olmeca Tekila 

 4 cl                       Coıntreau 

 2 cl                        Taze lime suyu 

Hazırlanışı = ( Shaken & Strain )
Margarita bardağının gerdanına yarısına kadar tuz çekiyoruz ve bardağı buzla doldurup soğuması için bir kenara bırakıyoruz.Shaker ile bütün malzemeyi hızlıca soğuttuktan sonra soğuyan bardağımızdaki buzları döküp bardağımıza süzüyoruz .Bir lime halkasıyla süsleyebilirsiniz ...




  • Pina Colado 

  Miktar            Malzemeler  

2 ölçü                   Havana Club 3 Anos Rom 

4  ölçü                  Taze ananas suyu 

1  ölçü                   Hindistan cevizi kreması veya püresi 

 1 ölçü                   Half&Half (ne kadar süt o kadar krema) 

Hazırlanışı =(Shaken&Strain)
Shaker'a biraz kırık buz ekleyerek bütün malzemeyi sıkıca  sallıyoruz. İstenilen şey işe kokteylin içierindeki krema ve süt buz ile temas haline geçtiğinde köpürmesi kokteyle güzel bir görüntü vermesidir.Son işlemde kokteylimizi bardağımıza süzüp üçgen dekor amaçlı bir ananas ile süsleyebilirsiniz.



  • Old Fashioned

Miktar        Malzemeler      

                 1  oz                şeker (küp te olabilir)

                 6  cl                 Bourbon Viski 

                  4  dash           Angustro Bitter 
                                                  veya 
                             Orange Bitter de olabilir.

Öncelikle bardağımızı buz yardımıyla soğutuyoruz.Buzları döktükten sonra ,küp şeker kullanılıyorsak portakalın kabuğuna sürtüp angustro bitterle şekerimizi eritiyoruz.Bardağımızı buzla doldurduktan sonra viskimizi azar azar buzların üzerinden ekliyoruz.En son portakal kabuğuyla zezt yapabilirsiniz.


  • Americano 



     Miktar       Malzemeler     

    5  cl                    campari bitter vermut

     2.5 cl                  Martini Rosso vermut 

    Tamamlayıcı   Soda

Kokteylimizi bardağımıza doldurduğumuz bol buzların üzerinden serbest döküş stiliyle karışımı tamamlıyoruz . isteğe bağlı olarak üzerine soda koyabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder